De wereld veranderen? Kwestie van Willen en Doen
Door: Wil
Blijf op de hoogte en volg Wil
11 Augustus 2009 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Bij deze vraag ik jullie om jullie hulp en deze keer niet financieel, maar om jullie stemmen, wat jullie digitaal kunnen doen.
Ik wil jullie namelijk inlichten over een actie die gaande is bij de Vodacom foundation.
Vodacom is een internationale mobiel en internet provider. Elk jaar financiert deze foundation iemand om een jaar naar een ontwikkelingsland te gaan om daar ontwikkelingswerk te gaan doen. Dan kan diegene die wint een jaar aan een project, of zijn project werken. Deze uitdaging heb ik dus aangenomen en wij hebben ons daarvoor ingeschreven. Als ik win kan ik dus een jaar betaald aan de slag met de weeskinderen en de Ciskes. Het lijkt mij geweldig :)
Wat ik daar voor nodig heb is stemmen en liefst zoveel mogelijk.
Op de volgende site is dat te vinden.
Het gaat dus via Hyves. Voor diegene die Hyves heeft is het makkelijk. Je gaat naar mijn profiel, http://walles--nl.hyves.nl/ en opent die. Dan ga je naar gadgets en klikt op World of difference en dan gaat het allemaal vanzelf. Ik heb zoveel mogelijk stemmen nodig en elke dag kan je weer stemmen, wat gaat tot 24 september.
Nu is het zo dat vooral scholieren actief zijn op Hyves, maar ook veel volwassenen. Activeer dus ook vooral de kids, die veel tijd achter de computer doorbrengen, want zij zijn mijn kleine ambassadeurtjes.
Hieronder volgt het verhaal dat wij hebben ingestuurd.
De problemen in Zuid Afrika zijn ongelijk groot: hiv, armoede, onveiligheid, honger. Een hele generatie ouders is door AIDS weggevallen en opvang van hun kinderen is noodzakelijk. Mijn missie is om deze kinderen en jongeren een plek te bieden waar we ze kunnen begeleiden naar een betere toekomst Het zijn tenslotte deze kinderen die de toekomst van dit prachtige land moeten veilig stellen. Via Stichting Willen en Doen kunnen we deze groep ondersteunen
Via de projecten van Willen en Doen geven we de kinderen en ook volwassenen terug wat ze zijn kwijt geraakt. Of het nu gaat om een dak boven hun hoofd, goede voeding, medische verzorging, onderwijs of gewoon een hand op hun schouder.
Zorgen voor goede basis voorzieningen bij onze projecten. Daarnaast de zelfredzaamheid bevorderen dmv kleinschalige landbouwprojecten. Het opzetten van kleuterscholen/creche die door de community gerund worden. Ook hieraan willen we moestuinen en soup-kitchens verbinden, op een lege maag is het namelijk moeilijk je te concentreren. Onderwijs is een wereld van verschil voor de komende generatie.
Behalve hulp ter plaatse gaat het ook om het creëren van een draagvlak in Nederland. Dit doe ik via mijn blog, video’s (te zien op mijn Hyves) en ook door jongeren hier en daar met elkaar in contact te brengen via het internet, zodat steeds meer mensen geinspireerd raken om hun ‘Willen’ om te zetten in een ‘Doen’.
Ter plaatse, in de Transkei, kan ik dagelijks bezig zijn met de ontwikkeling in dit rurale gebied, waar hulp het meest nodig is. We kunnen verschil maken als we zorgen dat educatie voor langere tijd aanwezig is. Ideeën te over om mee aan de slag te gaan, er is vooral tijd nodig. Het leren omgaan met gereedschap, de nuttigheid ervan inzien, bevorderd zelfredzaamheid en creëert toekomstgericht denken. Ik ben er van overtuigd dit we in een jaar meer kinderen in het onderwijs systeem krijgen, goede voorzieningen op kunnen zetten voor hiv-geïnfecteerde en ondervoeding kunnen terugdringen.
De juiste aanpak, een World of Difference,
De wereld veranderen? Een kwestie van ‘Willen’ en ‘Doen’.
Dus alsjeblieft, stem op mij. . . :)
Mijn dank is groot en zo is mijn achternaam. :)
Ook zijn wij bezig met acties. Met Koninginnedag en de gaypride hebben we veel actie gevoerd en veel opgehaald. Samen zo een €8000,- A.s. weekend zijn de hartjesdagen en daarvoor hebben we nog collectanten nodig, dus laat ons weten of bel mij. Mn nummer volgt hieronder :)
Wij zijn bereikbaar via de website, www.willenendoen.org
Hier kunt u ook zien waar wij voor staan en wat wij willen bereiken. Ook staat daarop duidelijk vermeld waar de donaties voor gebruikt worden.
Wij zoeken donateurs, om de maandelijke kosten van de projecten die wij steunen te kunnen dekken, zoals de Transkei en Bloemfontein.
Ons bankrekeningnummer in Nederland is : Rabobank 137977387
Momenteel ben ik telefonisch bereikbaar op 0027721043800
Nu weer in Amsterdam op 06-17878385
11 Augustus 2009 - 18:25
Myrna:
bij je hyves naam staat een streepje te veel, moet je maar beter even veranderen anders kun je die link niet gebruiken.
groetjes myrna -
11 Augustus 2009 - 19:16
Wil Groot:
het is geregeld, was een komma die er van af moest, nogmaals Dank . . :)
Wil -
11 Augustus 2009 - 21:23
John:
wow, het is spannend. laten we je allemaal maximaal ondersteunen en iedereen inzetten -
12 Augustus 2009 - 07:12
Marielle:
Hoi Wil, bedankt voor je verslag! En al jullie goede werk natuurlijk!
Mijn aanbod voor Engelstalige kinderboeken staat nog steeds. Zal ik een pakketje naar de Tweede Helmerstraat in A'dam sturen?
Vriendelijke groetjes Marielle van de Kerkhof
mariellevandekerkhof@hotmail.com -
12 Augustus 2009 - 15:40
Lucia:
Natuurlijk stem ik iedere dag op je. Ik had via Trinja van jou gehoord en neem er dus iedere dag even de tijd voor.
Jammer dat je alleen via Hyves kan stemmen, want daar ken ik niet zoveel mensen op, maar met elkaar moet het lukken om jou en jouw project op de eerste plaats te krijgen.
Succes Wil en met recht:"Je naam en je project zijn GROOT(S).
LICHT EN LIEFDE
Lucia. -
13 Augustus 2009 - 17:16
John:
Ik heb er speciaal een Hyves voor geopend, is toch vrij simpel om te doen. -
16 September 2009 - 17:34
Petra Buis:
ha Wil, vanuit hyves even overgewipt naar jouw weblog. Ik lees dat je al twee jaar bezig bent met dit project. Genoeg leesvoer hier en mooie foto's die een goede impressie geven van je activiteiten in Afrika. Ik kom vast en zeker nog nog eens kijken.Veel succes met alles and see you on hyves. Hartegroet, Petra -
17 September 2009 - 15:33
Milly:
Geweldig Wil...!!!
Op dit moment al een dikke 8800 stemmen, met nog anderhalve dag te gaan!
Je hebt heel wat mensen via je hyves in beweging gezet die heel creatief bezig zijn om de slachtoffertjes en arme AIDS-weesjes te gaan helpen!
FANTASTISCH!
Je gaát er echt heen! Ik geloof dat en vast en zeker iedereen mét mij!
(L) :):):) (L) -
28 September 2009 - 14:21
Wil! :
Hoi Wil, waar zit je nu?
Ik ben zelf, een half jaar na TDC, nu bezig met een project rondom Durban voor communities met aids-gezinnen. Probeer het project via Be More in te regelen, maar hou ook jou in de gaten..misschien gaan we nog eens samenwerken!
Keep up the good work!!!
Liefs, Willeke